Bemutatkozás

1961-ben születtem Kaposváron. Itt végeztem tanulmányaimat is.

A rajzoláshoz, grafikához való vonzódásom a muzeológia felé sodort.

A kaposvári Rippl-Rónai Múzeum régészeti osztályán dolgoztam 1988-tól 2010-ig, majd a
zalaegerszegi Göcseji Múzeumban. 2014-től egyéni vállalkozó vagyok.

A régészethez kötődő rajzos feladataim főleg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Régészettudományi Intézete kutatásainak feldolgozásához kapcsolódnak. E mellett számos kiadványban is megjelentek munkáim.

Pár kiadvány említésre méltó, amelyben munkáim is megjelentek:

  • PPKE BTK Régészeti Tanszék-MTA BTK Magyar Őstörténeti Témacsoport: Hadak Útján kötetei
    Főszerkesztő: Türk Attila
  • A Castellum Pannonicum Pelsonense sorozat kötetei. Szerkesztő: Heinrich Tamáska Orsolya

Egy évtizede foglalkozom üvegfestéssel. Főleg üveg alapra, egyénileg kidolgozott technikával készítem alkotásaimat, elsősorban gyanta alapú festékkel. Kísérletezések és véletlenek adta lehetőségek eredményeképpen mára egyedivé vált stílusom.

Képeim általában figurálisak, alakjaim, vonalaim legtöbbször a képzeletem szülte világból merítkeznek, kontúrok közé zárt alakzatok, vagy éppen a festék spontán egymásba folyása a belső fantáziám tükröződésévé válik. Szürrealista, néha groteszk, vagy épp meseszerű megjelenítés egyaránt látható műveimben.

A régészet adta motívumok egyre inkább arra késztetnek, hogy valamilyen formában festményeimben is szerepet kapjanak, így nem csak azok hiteles ábrázolása, hanem valamiféle „újraalkotása” is üvegre kívánkozik. Sokszor festés közben – tovább boncolva a konkrét minta rajzolatát – újabb ötlet születik egy következő képhez. Az őskor régészeti kultúrája és sematikus motívumkincse különösen érdekel. Tervezek egy ezzel kapcsolatos kiállítás megvalósítását, amely a régészeti- és képzőművészeti tevékenységemet ötvözi. Érdekel még bizonyos korszakok mítikus állatábrázolása és az avar kori díszítőművészetből átörökíthető gazdag formavilág.

Képeim közül több is különleges fa keretet kap, amely szerves egységet képez a kompozícióval, így a fa adta természetes formát követheti a belső megteremtett vizuális tartalom.

Számos önálló tárlaton szerepeltek műveim Somogy megyében, Zala megyében és Budapesten.

Tagja vagyok a Pannon Art Line Alkotóművészeti Egyesületnek, és évente részt veszek alkotótábori tevékenységekben.

Elérhetőségeim bármelyikén szívesen adok tájékoztatást, vállalok megrendelést, akár meglévő képeim alapján is. Természetesen mindegyik egyedi lesz, hiszen a festék és a színek az üvegfelületen alakulnak, és az adott pillanat hozza létre őket.